Yaşar Kemal Sanat Günleri Başladı

Yaşar Kemal Sanat Günleri Başladı
Yayınlama: 09.02.2025
12
A+
A-

 

Yaşar Kemal Sanat Günleri, “Yaşar Kemal İle Dünden Yarına Çukurova’nın Renkleri Sesleri” paneli ile başladı.

Ayşe Semiha Baban Gökçeli: “Yaşar Kemal’in, ‘yaratarak ve üreterek öğrenme’ felsefesi yolunda ilerliyoruz.”

Başkan Zeydan Karalar, “Yaşar Kemal gibi bir ustanın değerlerini gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz.”

Başkan Zeydan Karalar, “Bin kişinin aynı anda okuyup, çalışabileceği ikinci İnce Memed Kütüphanesi’nin temelini yakında atacağız.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Altın Koza ve Yaşar Kemal Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Yaşar Kemal Sanat Günleri, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen; “Yaşar Kemal İle Dünden Yarına-Çukurova’nın Sesleri” paneli ile başladı.

ZEYDAN KARALAR HEP YANIMIZDA OLDU

Panelin açılış konuşmasını yapan Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli, Yaşar Kemal Günleri’nin başlangıç öyküsünü anlattı.

Gökçeli şunları söyledi: “Bundan 10 yıl kadar önce Zeydan Başkan’la tanıştık. O günden bu yana birçok ortak işe imza attık. Adana’yı Türkiye’nin kültür haritasındaki hak ettiği yere oturtmak için verdiği mücadelede Yaşar Kemal’i hep yanına aldı. Bizim vakıf çalışmalarımıza da desteğini hiç esirgemedi. Öncelikle kendisine ve çalışmalarımızda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün panelimizde konuşma yapacak olan katılımcılara da ayrıca teşekkür ediyorum.

YARATARAK VE ÜRETEREK ÖĞRENME FELSEFESİ ÇOK ÖNEMLİ

Somut Olmayan Kültürel Miras dediklerini ve Binboğalar Efsanesi üzerinden yola çıktıklarını anlatan Baban Gökçeli şöyle devam etti: “Yaşar Kemal’in çok önem verdiği yol üzerinden ilerliyoruz. Biri; yaratarak ve üreterek öğrenme. Öğrenmenin ezber değil bir keşif süreci olması. Düzenlenecek atölyelerde bu keşif sürecini yaratmaya çalışıyoruz. Adana’nın çok sesli kültürel mirası bu. Sözler, ağıtlar, türküler, kilimler, herkesin hayatındaki acıları, sevinçleri barındıran, maddi değerinden bağımsız olarak barındıran pek çok nesne var hepimizin hayatında. Yaşar Kemal’in Binboğalar Efsanesi’ndeki kılıçtan yola çıkarak, gençlerin kendi çevrelerindeki bu birikimi keşfetmeye davet eden bir program. Buna olanak sağlayan bütün öğretmenlere ayrıca teşekkür ederim. 6 hafta sonra bu konuşmaların açacağı ufukla da öğretmenlerimiz ve gençlerimizin çok güzel işlere imza atacağına inanıyorum. Şimdiden heyecanla bekliyorum.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.